Ria

Bisseling

Kunst, zowel het kijken naar, als het maken van kunst ,  heeft mij altijd gestimuleerd tot het ontwikkelen van ideeën en oplossingen, voor problemen die niet direct voor de hand liggen, het stimuleert het grensoverschrijdend denken.

 

Het proces van het maken van kunst geeft mij bovendien rust en kracht, de mogelijkheid om afstand te nemen en zaken te overdenken. Als zodanig helpt kunst mij mijn leven in evenwicht te houden.

 

Mijn inspiratiebronnen zijn zeer divers.

Ik onderzoek zowel de beeldende mogelijkheden van de  “onbewuste” wereld  der dromen, als de mogelijkheden die de concrete werkelijkheid mij al dan niet  associërend biedt.

 

Deze zoektocht levert mij een scala van beeldende mogelijkheden en thema’s op.

Zo heb ik een wandeling naar het verleden gemaakt, wat mij een reeks van beelden opleverde zoals de “verdwenen brug” , “gesluierd spaans” en “het civilité poppetje” en hebben mijn dromen bijvoorbeeld de reeks “Dwalingen”  opgeleverd.

 

Mijn beelden zijn een materiele vertolking van mijn gevoelens,

Mijn onderzoek brengt mij op thema's als hoe schoonheid gepaard gaat met kracht, zachtheid, gepaard kan gaan met taaiheid, maar ook hoe ontwapenend kwetsbaarheid kan zijn en hoe verraderlijk vermeende zwakheid.

 

Deze thema's drukken zich ook in mijn materiaalkeuze uit.

Riet is fragiel van uiterlijk maar ontzettend taai, en buigzaam, (vlieger) papier is kwetsbaar maar met houtlijm behandeld wordt het ontzettend sterk. Papierpulp geeft veel vrijheid qua vormgeving en is licht en sterk.

Gietlatex is zelfs millimeter dun taai en flexibel. Zink geeft een stoer uiterlijk maar is zacht, buigzaam en makkelijk te snijden in de gewenste vormen..Vitrage in alle soorten en maten zijn zo sterk dat je ze als wapening voor beton kunt gebruiken en er iets zwaars mee kunt ophangen en toch houdt het de charme van een bruidssluier. Elektriciteitsdraad geeft de mogelijkheid te tekenen in de lucht.

Paraffinewas versterkt met verbandgaas gehard door kunststof  behoud de uitstraling van kwetsbaarheid.

Ik gebruik kleuren om de zeggenschap van mijn beelden te vergroten.

 

Balans en beweging zijn steeds terugkerende thema’s in mijn vormentaal.

Ria bezint eer ge begint.jpg
Ria bos.jpg

Bos

Ria japan.jpg

Japan

Ria fusie dura vermeer.jpg

Fusie Dura Vermeer

planIII.jpg

Plan III